Bedankt!

Fair Fashion Fest 2020 was een ongewone editie in een ongewoon jaar. De eerste voorbereidingen begonnen in het najaar van 2019. Vol goede moed om een festival van niet één maar twee dagen vol eerlijke mode te organiseren. Tot in maart, toen heel de wereld op z’n kop ging staan. Het Fair Fashion Fest werd uitgesteld naar 28 en 29 november. Een alternatief programma met zowel een live als online programma. Net wanneer de voorbereidingen opnieuw in volle versnelling gingen, moest ook het live programma geschrapt worden en werd er hard gewerkt aan een online programma verspreid over vier dagen.

Dit ging niet gelukt zijn zonder alle hulp van onze geweldige partners. Daarom willen eerst en vooral iedereen bedanken die al van bij de start een helpende hand waren. De creatieve ideeën van onze trouwe vrijwilligers en de hulp van Ella, Nanook, Jana, Jolien, Tonia, Madelief, Hanne, Silke en Louis waren een grote troef.

Geen evenement zonder aantrekkelijk campagnebeeld! Met bijdragen van Hadewijch, Sarah Dewitte, de modellen, Lore Snauwaert en Samuel Curtis, gekleed door Cliché, fotograaf Karmen Ayvazyan en visagist Charlotte Brondeel.

Dank aan alle duurzame merken en ondernemers die zich inzetten om de mode industrie properder te maken. Merci Gentse ondernemers om ons te voorzien van zo’n uitgebreid aanbod in Gent en bedankt Sarah Van Looy voor de shoots en mooie beelden van deze ondernemers.

Alternatieve selectie ondernemers FF 7572 kopie

De nadruk tijdens deze editie lag op de sprekers en debatten. Nooit eerder hadden we zo’n uitgebreid inhoudelijk Fair Fashion Fest. Hiervoor zijn we Christophe Ramont zeer dankbaar voor de leerrijke gesprekken met internationale pioniers, alsook Lotte Philipsen voor het modereren van de interessante panelgesprekken met alle boeiende sprekers.

IMG 9677

Bedankt aan Future Talents om de livestreams vlekkeloos te laten verlopen. Daarnaast willen we ook Fien Peleman en Frankli Caldeira bedanken voor uitwerking van de challenges én de small talks. En de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum voor het ontwikkelen van het FFF spel.

Als laatste willen we Sarah Vandoorne bedanken om in een artikel terug te blikken en ervoor te zorgen dat we de meest opmerkelijke zaken zeker niet zullen vergeten!