Praktisch

Fair Fashion Fest...

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het programma van het Fair Fashion Fest? Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram.

Waar en wanneer?

Op 26, 27, 28 & 29 november 2020.

Locatie: Industriemuseum Gent
Minnemeers 10
9000 Gent

Het Fair Fashion Fest is een initiatief van Gent Fair Trade.

Gent Fair Trade is een partnerschap tussen Stad Gent en Oxfam Wereldwinkels Gent-Centrum

Meer info op www.gentfairtrade.be

Info:
Contacteer Jonathan Janssens: jonathan.janssens[at]gentfairtrade.be of 0471 56 34 67

See Through Fashion

De voorbije edities van het Fair Fashion Fest hebben we getoond dat er een ruim aanbod aan alternatieven voorhanden is, en dat deze modieus en betaalbaar zijn. Met ‘Fair is the new black’, de slogan van het tweede Fair Fashion Fest, legden we hier extra de nadruk op, en tijdens de derde editie hadden we extra aandacht voor het activistische element met de slagzin 'Wear The Change'. We willen hier graag op voortbouwen.

Met ‘See Through Fashion’ zetten we ons helemaal achter de campagnes van de Schone Kleren-campagne en de internationale Fashion Revolution-campagne. We zijn ervan overtuigd dat transparantie een eerste noodzakelijke stap is richting duurzame en ethische mode.

Natuurlijk stopt het daar niet, we nodigen de meest ethische en ecologische ondernemers uit voor een grote Fair Fashion-markt en modeshow, en zetten enkelen van hen op een podium. Het industriemuseum is te klein geworden om al de duurzame merken te tonen, waardoor we voor deze editie ook het NT Gent (minnemeers) helemaal in ethische mode-sfeer zetten.

"We are Fashion Revolution", zal nog nooit zo hard geklonken hebben in Gent, als 25 en 26 april 2020.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Velden met (*) niet vergeten