Programma

Ontdek hier het Fair Fashion Fest-programma

Fair Fashion Talks

FF Fgent 30 of 150

De aftrap van het Fair Fashion Fest 2020 wordt gegeven door onze key-note spreker op zaterdag 25 april om 11 uur, in de zaal NT Gent Minnemeers. Zij is een niet te missen expert op vlak van transparantie in de modesector. Zet dit alvast in je agenda!

Zowel op zaterdag als zondag staan er maar liefst twee gepassioneerde sprekers op het programma. De sprekers worden afgewisseld door een panelgesprek, waarin verschillende vaste waarden in de Fair Fashion wereld met elkaar in dialoog treden.

Het definitieve programma volgt nog.

Zaterdag

Danielle Bruggeman portret

Daniëlle Bruggeman - 15u30 tot 16u15 in NtGent (Minnemeers)

Als modelector aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem zal Daniëlle het bij de Fair Fashion Talks over ‘emotionele duurzaamheid’ hebben. In een interview door Aurelie Van De Peer pleit ze voor een humaner modesysteem en gaat ze in op hoe we een betekenisvolle relatie met het materiële kunnen aangaan. Enerzijds zijn we volgens Bruggeman heel materialistisch ingesteld en bijna geobsedeerd door onze producten, anderzijds gaan we er onverantwoordelijk mee om en gaan we voorbij aan de intrinsieke waarde van een kledingstuk. In het interview zal ze ons vertellen over het onderzoeksproject 'Emotioneel Duurzaam Design' en wat zij vooropstelt als een nieuwe weg voor de modewereld.