FFF-programma: Christophe in gesprek met...

201029 facebook promo luik talks
Blind Getrouwd Christophe 02 kl

Christophe Ramont raakte tijdens de vorige lockdown bekend als fairtrade-ambassadeur via het vtm-programma Blind Getrouwd, maar werkt achter de schermen al jaren rond eerlijke handel. Als één van de sleutelfiguren achter de Gent Fair Trade-campagne is hij de uitgelezen persoon om de modesector onder de loep te nemen, samen met enkele prominente activisten en pioniers.

Foto: ©vtm

201029 FFF social MO instastory

Op het programma:

  • Donderdagavond 26/11 om 19u30: Christophe in gesprek met Bego Demir

Als tienerjongen startte Bego in een jeansfabriek waar hij uiteindelijk bijna de helft van zijn longcapaciteit verloor. Maar een reden om bij de pakken te blijven zitten was dat alles behalve. Bego richtte in 2008 Schone Kleren Campagne Turkije op en recent stampte hij ‘Bego Jeans’ uit de grond.

  • Vrijdagavond 27/11 om 19u30: Christophe in gesprek met Luciana Duarte

Professor en sociaal activiste Luciana Duarte (Ethical Fashion Brazil) neemt de impact van de mode-industrie op het amazonewoud onder de loep. Kan de logica van het kapitalisme de logica van inheemse volkeren ontmoeten? Hoe ontwikkel je een modebedrijf midden in het Amazone-regenwoud en welke uitdagingen komen daar bij te kijken? Met meer dan 10 jaar ervaring als ontwerper en adviseur op ethische en duurzame wijze, deelt de onderzoekster haar ervaring en kennis met ons.

  • Zaterdagavond 28/11 om 19u30: Christophe in gesprek met Sara Ditty

Sarah Ditty werkt al tien jaar rond maatschappelijke verantwoordelijkheid en ecologische duurzaamheid in de modesector. Ze is beleidsdirecteur bij Fashion Revolution London en ontwikkelde de Fashion Transparency Index, een jaarlijkse evaluatie van grote globale kledingmerken op basis van hun transparantie over de toeleveringsketen.. Tijdens haar talk zal ze vertellen waarom een fashion revolution meer dan ooit van belang is, welke vooruitgang ze boekten, de resultaten van de index dit jaar en waarom en hoe mensen betrokken kunnen raken.

  • Zondagavond 29/11 om 19u30 Christophe in gesprek met Kalpona Akter

Kalpona Akter is een arbeidsactivist in Bangladesh. Ze is de oprichter en uitvoerend directeur van het Bangladesh Centre for Worker Solidarity. Ze ontving de Alison Des Forges-prijs van Human Rights Watch voor buitengewoon activisme.

Lees hier meer over de sprekers