Fair Fashion Markt

Speciaal voor jullie selecteerden we weer verschillende duurzame ondernemers. Dit jaar hebben we een aantal jonge, startende ontwerpers aan de markt toegevoegd. Ook kunnen we met trots drie Kroatische ondernemers aan de lijst introduceren. Je kan het hele weekend lang snuffelen tussen hun standjes. Voor ieder wat wils: er is kleding voor zowel mannen als vrouwen en kleren voor de allerkleinsten. Hier vind je alles voor een duurzame kledingkast!

  • Doorlopend
  • De Centrale, Turbinezaal
  • Actieve participatie
  • Rolstoelvriendelijk
  • Kindvriendelijk

ACP

ACP in Bornem bedrukt en borduurt kleren en gadgets op een duurzame manier. Ze kiezen bewust voor duurzame merken met een transparant beleid. Daarnaast adviseren ze klanten steeds om aan te kopen bij fabrikanten die geauditeerd zijn door de Fair Wear Foundation en verdelen zelf verschillende merken met het Fair Trade keurmerk.

Chambrang BV [enkel op Zaterdag]

Chambrang is een marktplaats voor ontwerpers met een liefde voor traditionele productiemethoden. Met hun kledij laten ze je kennismaken met de persoonlijke verhalen achter de producten en bieden een kader aan makers waarin ze hun drijfveer en vakmanschap kunnen etaleren. Ze omarmen de liefde voor het ambacht door te kiezen voor kwalitatieve artisanale producten en transparante productieprocessen. Om hieraan trouw te blijven, toetsen ze elk ‘makersverhaal’ af aan vier pijlers: traceerbaarheid, liefde voor het ambacht, persoonlijk verhaal en duurzaam product.

Supergoods

De zaakvoerder van Supergoods, Olga, bezocht fabrieken en zag vooral hoe het niet moet. Daarom startte ze haar eigen conceptwinkel. Daarmee laat ze zien dat eerlijk en ecologisch niet duur of somber moet zijn. De winkel biedt naast kleding ook cadeautjes, lifestyle- en verzorgingsproducten aan.

Yak&Yeti

Een winkel met respect voor hun medewerkers, hun klanten en onze planeet. Yak&Yeti staat voor unieke, eerlijke kledij en accessoires voor bewuste consumenten. Alle ontwerpen zijn gemaakt van biologische grondstoffen en afgewerkt in het Fair Trade-atelier in Kathmandu, Nepal.

Billie Vermandere

Billie is een jonge ontwerper die textielcreaties maakt van tweedehandsmaterialen of materialen die geen doel meer hebben. Op de Fair Fashion Market kan je bij haar terecht voor upcycled tops, lentesjaals van tweedehands en restgarens, kettingen gemaakt uit gerecupereerde polymeerklei (bv. van creatievelingen die er niet meer mee werken) en portemonnees gemaakt uit afgedankte banners.