Fair Fashion Market

Especially for you, we have selected several sustainable entrepreneurs. This year we've added some young starting designers to the market. We are also lucky enough to introduce three Croatian entrepreneurs to the list. You can stroll among their stands all weekend long. There is something for everyone: there's clothing for both men and women and also clothes for the little ones. Here you can find everything for your sustainable closet!

  • Non-stop
  • De Centrale, 1st floor
  • Active participation
  • Wheelchair friendly
  • Child friendly

ACP

ACP in Bornem bedrukt en borduurt kleren en gadgets op een duurzame manier. Ze kiezen bewust voor duurzame merken met een transparant beleid. Daarnaast adviseren ze klanten steeds om aan te kopen bij fabrikanten die geauditeerd zijn door de Fair Wear Foundation en verdelen zelf verschillende merken met het Fair Trade keurmerk.

Chambrang BV [enkel op Zaterdag]

Chambrang is een marktplaats voor ontwerpers met een liefde voor traditionele productiemethoden. Met hun kledij laten ze je kennismaken met de persoonlijke verhalen achter de producten en bieden een kader aan makers waarin ze hun drijfveer en vakmanschap kunnen etaleren. Ze omarmen de liefde voor het ambacht door te kiezen voor kwalitatieve artisanale producten en transparante productieprocessen. Om hieraan trouw te blijven, toetsen ze elk ‘makersverhaal’ af aan vier pijlers: traceerbaarheid, liefde voor het ambacht, persoonlijk verhaal en duurzaam product.

Supergoods

De zaakvoerder van Supergoods, Olga, bezocht fabrieken en zag vooral hoe het niet moet. Daarom startte ze haar eigen conceptwinkel. Daarmee laat ze zien dat eerlijk en ecologisch niet duur of somber moet zijn. De winkel biedt naast kleding ook cadeautjes, lifestyle- en verzorgingsproducten aan.

Yak&Yeti

Billie Vermandere

Billie is een jonge ontwerper die textielcreaties maakt van tweedehandsmaterialen of materialen die geen doel meer hebben. Op de Fair Fashion Market kan je bij haar terecht voor upcycled tops, lentesjaals van tweedehands en restgarens, kettingen gemaakt uit gerecupereerde polymeerklei (bv. van creatievelingen die er niet meer mee werken) en portemonnees gemaakt uit afgedankte banners.