Openingsconcert: primeur voor Fair Fashion Fest

Dobet gnahore lores01 1

De vijfde editie van het Fair Fashion Fest brengt enkele primeurs. Het festival gaat nu niet alleen door op twee locaties, het wordt dit jaar ook verspreid over meerdere dagen. En ook zal het modefestival voor het eerst aftrappen met een concert in De Centrale.

Ze won in 2010 een Grammy voor beste urban/ alternatieve optreden en nu, 12 jaar later, komt ze het Fair Fashion Fest openen. De Ivoriaanse Dobet Gnahoré komt vrijdag 22 april naar Gent en zal ons betoveren met kleurrijke dansmoves en haar prachtige stem. Haar nieuwste album “Couleur” is zeker een aanrader als je al een voorproefje wilt voor het concert. Het is volledig in coronatijd opgenomen en kwam eindelijk uit op 4 juni 2021. In haar nieuwste muziek juicht ze nieuw talent toe en zingt ze over vrouwenrechten, creativiteit en positiviteit, ondanks deze uitdagende tijden.

Dobet Gnahoré 20100613

“De tijden dat mannen hun vrouwen commandeerden is voorbij. De dag van vandaag is de wereld geëvolueerd naar de smaak van vrouwen. De onafhankelijkheid van vrouwen begint vandaag”, vertelde Gnahoré en deze mentaliteit komt zeker terug in haar muziek. Bovendien is Gnahoré zeer bewust met mode bezig. Ze wordt beschouwd als één van dé ambassadeurs van de Afrikaanse mode.

De inkom voor het concert is gratis, maar het is wel aangeraden om vooraf te reserveren.