Tansy Hoskins

Wie is Tansy Hoskins?

Ghent6

Tansy Hoskins is een Brits schrijver en journalist. Als schrijver voor haar eigen boeken en artikels voor o.a. The Guardian en Al Jazeera, wordt ze beschouwd als één van de referenties rond arbeidsrechten en de politiek van de mode-industrie. Ze reisde van Bangladesh, Kenia en Noord-Macedonië naar de Topshop-magazijnen in Solihull. Momenteel woont ze in Londen.

Ghent3

Wat doet Tansy Hoskins op het Fair Fashion Fest?

Tansy geeft zaterdag 23 april van 16.45 uur tot 18.00 uur een Engelstalige Fair Fashion talk over de schoenindustrie: "What your shoes are doing to the world."

Hier vertelt ze over hoe de schoenindustrie onder het kapitalisme moordt. Van regenwouden kappen tot arbeiders die vastzitten in fabrieken: de schoenindustrie is gebouwd op het principe dat de verkoop van schoenen meer waard is dan het leven van de mensen die ze maken, of van de planeet waarop we wonen. Ga mee de discussie aan over de wereldwijde inpakt van de dagelijkse productie van 66.6 miljoen schoenen en hoe we een manier moeten vinden om vooruit te gaan met een nieuw schoenproductiesysteem. Hoe revolutioneren we de schoenindustrie? Hoe brengen we de arbeiders en onze planeet naar het middelpunt van de industrie?

De Fair Fashion Talk is te vinden in de Kelderzaal van de Centrale.

Wat is er zo uniek aan Tansy's Fair Fashion Talk?


Tansy onderzoekt bewust het kruispunt tussen mode en kapitalisme.
Ghent1

Hoe omschrijft Tansy haar kledingstijl?

Tansy kiest meestal voor een grunge look met veel juwelen.