Sarah Van Looy

Wie is Sarah Van Looy?

Fotograaf Sarah Van Looy maakt verhalen, reportages en documentaire, waarbij ze het liefst samen met changemakers de zaken die haar nauw aan het hart liggen in beeld brengt.

903636bb dc3d 47b4 91b2 3059f060eab7

Wat doet Sarah Van Looy op het Fair Fashion Fest?

Sarah Van Looy en Sarah Vandoorne hebben samen een tentoonstelling "Kleur bekennen / A confession of colour": in de small talk in Zaal Remi in het Industriemuseum vertellen ze over hun bevindingen rond de expositie.

Het kleuren van textiel is het meest vervuilende process in de textielindustrie. Door alternatieven af te beelden, tonen we dat er meer duurzame manieren zijn voor het verven van textiel, zonder chemicaliën of zware metalen.

De small talk kun je zaterdag en zondag bijwonen van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Wat is er zo uniek aan Sarah's tentoonstelling en small talk?

Kleine verhalen die grote problematieken aankaarten - klimaatverandering, ongelijkheid, milieuvervuiling - gezien vanuit het perspectief van een klein weideplantje dat groeit in een volkstuintje in België. Sarah Vandoorne en Sarah Van Looy geloven dat fotografie de manier waarop we de wereld zien kan uitdagen. Door te tonen wat er mogelijk is en de status quo in vraag te stellen geeft het hen een idee over hoe ze de maatschappij kunnen vormgeven. Een belangrijk deel van de expo zijn portretten geprint op textiel die in de meeste gevallen door de makers zelf zijn gekleurd met hun eigen techniek. Er worden mensen getoond die het verschil willen maken en iedereen kan inspireren dat ook te doen.