Lucie Kaisala

Wie is Lucie Kaisala?

Haar naam is Lucie, aka Lobota Baseke Kaisala. Ze woont in Gent sinds 1999, moeder van 2 wonderen, pas afgestudeerd in modeontwerpen en ze is het gezicht achter het merk TAMU.

Haar ouders zijn van D.R.C (Democratische Republiek van Congo), terwijl zijzelf hier in België ben geboren. Ze is, om precies te zijn, opgegroeid in de jaren 80 in Brussel, Sint-Joost-ten-Node of 1210, in een buurt met veel gelijkenis zoals Nieuw Gent. Dat gedeelte van haar jeugd is vandaag ook de reden van haar fascinatie voor de boodschappen van de ongehoorde in stad (graffiti/streetart...) en alles wat "Urban" uitademt.

Vervolgens is ze verhuisd naar Oostende, waar ze het tweede deel van haar jeugd heeft doorgebracht om dan in Gent te eindigen voor haar studies.

En hoewel ze de klassieke weg heeft gevolgd, is ze heel haar leven altijd omgeven geweest door creatieve/artistieke mensen, het is pas in 2016 dat ze besloot om mijn droom (verhalenverteller met kleren aka fashion designer) een kans te geven door naar SASK te gaan.

Vandaag probeert ze met TAMU, wat 'zoet’ betekent in het Swahili, met kleren het verhaal te vertellen van mensen zoals haar; mensen die tussen 2 werelden vastzitten of op zoek zijn naar identiteit/erkenning/ stem… Dit doet ze door de verschillen; kleuren/prints = Afrika & klassieke/vintage snitten = Het Westen, samen te brengen in plaats van apart, op een urban achtergrond.

Wat doet Lucie Kaisala op het Fair Fashion Fest?

Logo Tamu zw

Op zaterdag 23 april gaan Nyanchama Okemwa, Fracesca Kitoko en Lucie Kaisala in gesprek over de oorsprong van Afrikaans textiel en de plaats die het vandaag heeft in de Belgische modesector. Dit panelgesprek vindt plaats van 13.00 uur tot 14.30 uur in de Kelderzaal van De Centrale.

Wat is er zo uniek aan TAMU fashion?

Zoet is hier een sarcastische aanhaling naar de beauty Standards, waar er verwacht wordt dat de vrouw "sweet" of lief moet zijn. Met TAMU hoeft een vrouw niet lief te zijn, maar alleen haarzelf.

Unieke prints en stoffen met elk een uniek verhaal voor unieke vrouwen

Uniek door de combinatie van de elementen: Vintage (inspiratie silhouet), Urban (sfeer, ambiance), Exotisme (prints en kleuren) en Revisited (Lucie's verhaal)

TAMU =

TEACHING

ALL

MANKIND

UNIQUENESS.

Hoe omschrijft Lucie haar kledingstijl?

Urban/ vintage: Lucie's bron aan inspiratie is waar ze woont want "urban" of "the big city life" is haar habitat. Lucie is ook een enorme vintage freak, dus dat komt er ook terug in haar stijl.

Haar look weerspiegelt ook exotisme, als een verwijzing naar haar roots, haar DNA.

En ten slotte is haar stijl ook revisited: ze vertelt haar verhaal en haar perceptie.