FFF#5 - een ambitieuze verjaardagseditie

Een Fair Fashion Fest vol met primeurs. Van 22-24 april kon je in De Centrale en het Industriemuseum het duurzame modefestival van Gent terugvinden. Ondanks de nazinderende coronapandemie, was er een mooie opkomst bij deze meerdaagse.

Dobet Gnahoré 20100613

Ivoriaans stijlicoon, en ambassadeur van de Afrikaanse mode, Dobet Gnahoré opende het festival met haar dansbare grooves en elektronische beats en gaf zo de aftrap voor het festival van duurzame mode tijdens het eerste openingsconcert ooit.

Het festival ging deze editie het eerst door op twee locaties en op twee dagen. Verbonden door de Kongostraat vond je aan de ene kant het Industriemuseum en aan de andere kant De Centrale.

Doorheen het weekend kunnen jong en oud terecht op het festival. Op het programma stonden onder meer 2 modeshows, 4 verschillende markten, 12 tentoonstellingen, 14 Fashion Talks en meer dan 70 Fair Fashion-merken. De twee keynotesprekers waren zijn Fashion Revolution Germany-oprichter Carina Bischof, die kwam spreken over hun werk met Berlin Fashion Week, en vakbondsleider Khaing Zar uit Myanmar, die kwam getuigen over de arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken in haar land en de impact van de staatsgreep.