Soraya Wancour

Wie is Soraya Wancour?

Soraya Wancour is een ontwerper en werd ondernemer via haar Start-up Studio AMA.

Ze werkte in de high- en low-end mode- en textielindustrie. Ze streeft naar een alternatief binnen de modesector die maar al te vaak gebouwd is op uitbuiting van mens en milieu. Ze bouwt aan een sociaal en circulair businessmodel om de industrie verder in transitie te brengen.

De AMA-collectie is gemaakt van reststoffen uit de lokale textielindustrie. Het ontwerp is aangepast aan de mogelijkheden van een lokale sociale werkplaats, waar de kleding wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Volgens Soraya is transparantie de sleutel naar een duurzamer modelandschap. Een open kijk op de waardeketen beïnvloedt consumentengedrag zoals consumenten de markt dicteren.

Met haar collectie wil Soraya een voorbeeld stellen in hoe je een positieve impact kunt maken door kleding te dragen die bij uw waarden past.

Wat doet Soraya Wancour op het Fair Fashion Fest?

"Een garderobe die goed is voor jezelf en de planeet, hoe begin je eraan?", dat is de centrale vraag waar de ontwerper en ondernemer zondag mee aan de slag gaat. De small talk "Een kleerkast die bij je past" vind je van 17.00 uur tot 18.00 in Zaal Remi in het Industriemuseum.

Copyright Sarah Van Looy 03