Nyanchama Okemwa

Wie is Nyanchama Okemwa?

Nyanchama Okemwa is een dekoloniaal deskundige, Pan-Afrikanist en verdediger van de mensenrechten. Zij is al dertig jaar een activiste die zich actief inzet in de strijd tegen racisme en discriminatie. Zij heeft een masters in onderwijs en in sociale & culturele antropologie. Zij is vicevoorzitster van Africalia vzw, een van de directeurs van het Europees Netwerk voor Mensen van Afrikaanse Afkomst (ENPAD) en een van de coördinatoren van de interfederale coalitie van het Nationaal Actieplan tegen Racisme (NAPAR). Momenteel werkt zij als consultant en coach voor de vzw Hand in Hand tegen Racisme.

Wat doet Nyanchama Okewma op het Fair Fashion Fest?

20220209 AV Pagne Africain c Martin Corlazzoli 6

In het Industriemuseum op de derde verdieping zal haar tentoonstelling "Pagne Africain" te zien zijn, waar je meer kan leren over de verscheidenheid aan Afrikaanse textielen.

Ook zal Nyanchama zaterdag een panelgesprek modereren, waar ze samen met Francesca Kitoko en Lucie Kaisala vertelt over de oorsprong van Afrikaanse textiel. Dit panelgesprek zal plaatsvinden in de Kelderzaal van De Centrale van 13.00 uur tot 14.00 uur.